Παίρνει πίσω τις καταγγελίες για Κατρούγκαλο η εφημερίδα “TO BHMA” και προχωρά σε δημοσιεύματα αποκατάστασης της αλήθειας

katrougkalos11-30orq91pqj15joxne0n4sq

Αίτημα να αναβληθεί η εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατά του Βήματος (και της Bild η οποία το αναπαρήγαγε) που τον κατηγορούσαν για χιλιάδες ρουσφέτια, τα οποία αφορούσαν δημοσίους υπαλλήλους – πελάτες του δικηγορικού γραφείου που είχε, κατέθεσε το Βήμα.
Στον Βηματοδότη αναφέρεται:
«Η εκδίκαση της αγωγής του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου κατά της εφημερίδας μας, που είχε οριστεί την περασμένη Πέμπτη, αναβλήθηκε έπειτα από αίτημά μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε την αλήθεια σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί στο επίδικο ρεπορτάζ μας της 22/3/2015».
Υπενθυμίζεται πως το Βήμα είχε γράψει ότι ο κ. Κατρούγκαλος είχε υπογράψει ιδιωτικά συμφωνητικά με 300 απολυμένους δημόσιους υπαλλήλους, τις προσφυγές των οποίων ανέλαβε, από τους οποίους θα έπαιρνε προμήθεια 12% επί των αποζημιώσεων που θα λάμβαναν σε περίπτωση επαναπρόσληψης.
Συγκεκριμένα υποστήριξε πως στις 26 και στις 27 Ιανουαρίου 2015 (μία και δύο ημέρες μετά τις εκλογές) κατατέθηκε σε ΔΟΥ και δικηγορικούς συλλόγους -για να έχουν την εγκυρότητα επίσημου φορέα- ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών συμφωνητικών από υπαλλήλους που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ως μόνο αποδεικτικό στοιχείο για τα παραπάνω παρουσιαζόταν έγγραφο από υπόθεση υπαλλήλου του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, που όμως δεν αφορούσε διαθεσιμότητα αλλά μισθολογική διαφορά.
Δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν αποτανθεί στο δικηγορικό γραφείο που διατηρούσε ο κ. Κατρούγκαλος είχαν διαψεύσει πως τους ζήτησε οποιαδήποτε προμήθεια – πέραν της προβλεπόμενης δικηγορικής αμοιβής.
nooz.gr

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...