«Άριστοι» με μεταπτυχιακά μαϊμού

amphitheatre_de_droit-thumbnail

Ακόμη γελούν στο υπουργείο Παιδείας με τον τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και επίδοξου ηγέτη κορυφαίας συνδικαλιστικής ένωσης, τον οποίο τους ζητήθηκε να ελέγξουν προ ημερών έπειτα από καταγγελίες περί παρατυπίας και πλαστογραφίας.

Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους βλέποντας στο συγκεκριμένο πιστοποιητικό τον βαθμό “σχετικά καλά”, εξηγώντας ότι τρεις είναι οι προβλεπόμενοι για κάθε μορφή πτυχίου βαθμοί: Το άριστα, το λίαν καλώς και το καλώς. Το πώς κατάφερε το μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ. να καταλάβει υψηλόβαθμες θέσεις και να επωφεληθεί των σχετικών μισθολογικών επιδομάτων με ένα τόσο ύποπτο μεταπτυχιακό είναι κάτι που θα κληθούν να ελέγξουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι επιθεωρητές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης μια και στην περίφημη αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2013 κανείς δεν πρόσεξε ότι το μεταπτυχιακό, εκτός της βαθμολογίας που έβγαζε μάτι, αφορούσε κύκλο σπουδών δύο εξαμήνων και όχι τεσσάρων όπως προβλέπει ο νόμος.

Αυτές οι λεπτομέρειες που τότε διέφυγαν της προσοχής του αξιολογητή Μητσοτάκη θα επανεξεταστούν, καθώς τόσο το υπ. Παιδείας όσο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, από το οποίο προέρχεται το “μεταπτυχιακό”, αρνούνται σήμερα να το αναγνωρίσουν.

Στο μικροσκόπιο πάντως θα βρεθούν και άλλοι μεταπτυχιακοί τίτλοι, αφού υπάρχουν υπόνοιες πως αυτό του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. δεν είναι και το μοναδικό που κυκλοφορεί στα πέριξ της Ομόνοιας.

avgi.gr

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...