ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ     ΔΡΑΣΗ

ΑΣΚ-ΟΤΑ Πάλη κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της συγκάλυψης στους χώρους εργασίας.

%ce%b1%cf%83%ce%ba-%ce%bf%cf%84%ce%b1

ΑΣΚ- ΟΤΑ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το είδαμε κι αυτό: Η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να επιτίθεται κατά συνδικαλιστικής παράταξης και μάλιστα επικαλούμενη ψέματα!

Η παράταξή μας απαντά στο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ που εκδόθηκε στις 2/11/16 και υιοθετεί αβασάνιστα  τους ισχυρισμούς  του  μέλους της Βασίλη Πολυμερόπουλου. Τονίζουμε πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν επέδειξε καν μια στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία καλώντας τους καταγγέλλοντες  στη συνεδρίαση που έλαβε και τη σχετική απόφαση.

Ποτέ και σε κανένα έγγραφο η παράταξή μας δεν αναφέρθηκε, ούτε κατήγγελλε, για «πλαστότητα πτυχίου» τον Βασίλη Πολυμερόπουλο και ως εκ τούτου το μισό Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας δεν έχει καν υπόσταση. Παραδόξως, ο μόνος που αναφέρεται, συνεχώς, σε «καταγγελίες πλαστότητας» είναι ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος!

Επίσης, είναι άξιο απορίας, το πώς η Εκτελεστική Επιτροπή έχει στα χέρια της «όλα τα σχετικά υπηρεσιακά έγγραφα του Δήμου» όταν αρκετά από αυτά είναι εμπιστευτικά και θα θέλαμε να γνωρίζουμε με πιο νόμιμο τρόπο τα απόκτησε.

Πέρα απ’ αυτό, ούτε η συνδικαλιστική μας παράταξη, ούτε η ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι σε θέση να αξιολογήσουν οτιδήποτε, αλλά υποχρέωση όλων μας είναι η στήριξη και μόνο της αλήθειας. Δεν μπορούμε, όμως, να μην παρατηρήσουμε πως η υπεύθυνη εκδούσα αρχή, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, και το Υπουργείο Παιδείας έχουν αποφανθεί ρητά πως η συγκεκριμένη βεβαίωση δεν αποτελεί τίτλο επιπέδου Master. Από μόνο του, αυτό το θέμα, δεν «αφορά διοικητική διαφωνία», αλλά σοβαρό ηθικό, υπηρεσιακό και νομικό ζήτημα. Αδυνατούμε λοιπόν να κατανοήσουμε από πού αντλεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ μια τέτοια βεβαιότητα, τέτοια που να της επιτρέπει να επιτίθεται σε αγωνιζόμενους, κάτω από δύσκολες συνθήκες και επιθέσεις τραμπουκισμών συνδικαλιστές και να κατηγορεί ευθέως δημοσιογράφους που ασκούν το λειτούργημά τους αποκαλύπτοντας με έγγραφα και συνεντεύξεις την αλήθεια!

Όλα τα προηγούμενα δεν είναι φήμες, ούτε λασπολογία, αλλά γεγονότα τα οποία αποδεικνύονται με δημόσια έγγραφα και μαρτυρίες. Το ότι επιλέγει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ να καλύψει μέλος της, ενάντια σε καταγγελίες τραμπουκισμού που δέχθηκαν συνδικαλιστές της ΑΣΚ, μέσα στα γραφεία του ΣΕΔΑ, παρουσία δεκάδων συναδέλφων, γιατί αυτό ήταν το κύριο ζήτημα του εγγράφουν που καταθέσαμε σε ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ τις 10/101/16, είναι πολιτική επιλογή η οποία εκθέτει ολόκληρη την Ομοσπονδία και απαξιώνει τους αγώνες της.

Η παράταξή μας δηλώνει ευθαρσώς πως θα παλέψει κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και της συγκάλυψης στους χώρους εργασίας μας και καλεί όλες τις υγιείς συνδικαλιστικές δυνάμεις και όλους τους συναδέλφους να συμβάλλουν στον δύσκολο αυτόν αγώνα!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: