Ανάκληση επιδομάτων και προαγωγής για τον γαλάζιο προϊστάμενο των ΚΕΠ

 4f86dba6495d4bca96278173b707a321
Πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης – Μόρια και χρήματα με τη βοήθεια ενός ανύπαρκτου μεταπτυχιακού
Καταπέλτης για το μεγαλοστέλεχος της ΑΔΕΔΥ Βασίλη Πολυμερόπουλο και τους αυτόκλητους προστάτες του στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το επίμαχο “μεταπτυχιακό”, με τη βοήθεια του οποίου ο “γαλάζιος” συνδικαλιστής έτυχε διοικητικής και μισθολογικής εξέλιξης στον Δήμο Αθηναίων ώς τη θέση του προϊστάμενου των ΚΕΠ. Πριν από ένα μήνα η “Αυγή” είχε αποκαλύψει τις γνωμοδοτήσεις του Πάντειου Πανεπιστήμιου και του υπουργείου Παιδείας που αμφισβητούσαν τον τίτλο σπουδών του προέδρου της ΔΑΚΕ Δημοσίου, τονίζοντας πως πρόκειται για πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου και όχι μεταπτυχιακού “masters”. Τη δημοσιογραφική αυτή αποκάλυψη είχαν ακολουθήσει πύρινες ανακοινώσεις τόσο του κ. Πολυμερόπουλου όσο και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που είχε σπεύσει να καλύψει το μέλος της Εκτελεστικής της Επιτροπής χρησιμοποιώντας βαρύτατους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς τόσο για την εφημερίδα όσο και για τον υπογράφοντα με προσωπική επίθεση. Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, το πιστοποιητικό σπουδών του κ. Πολυμερόπουλου “δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα” και ως εκ τούτου ο Δήμος Αθηναίων καλείται να ανακαλέσει το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών από τον υπάλληλο και ο τελευταίος να επιστρέψει “τα επιπλέον ποσά που του καταβλήθηκαν”.
basilis_polymeropoylos

Ένα σεμινάριο βαφτίστηκε μεταπτυχιακό

Ανατρέχοντας στη διαδρομή του κ. Πολυμερόπουλου στον Δήμο της Αθήνας, ο γαλάζιος αρχισυνδικαλιστής, με τη βοήθεια του “πτυχίου” που απέκτησε το 2006 παρακολουθώντας το ετήσιο σεμινάριο “Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες” από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το “Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων – Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet”, είχε μισθολογικά οφέλη για μια ολόκληρη δεκαετία καθώς το υπηρεσιακό συμβούλιο τον είχε αναβαθμίσει κατατάσσοντάς τον στον κλάδο ΠΕ1. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 2013, ο κ. Πολυμερόπουλος, και πάλι με βάση το “μεταπτυχιακό” του, μοριοδοτήθηκε εις βάρος δεκάδων άλλων συνυποψηφίων του στον Δήμο τους οποίους υπερκέρασε στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων. Είναι χαρακτηριστικό πως το “μεταπτυχιακό” απέδωσε 160 επιπλέον μόρια στον παλαιό πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, ανεβάζοντάς τον στη 17η θέση των υποψηφίων προϊσταμένων του δήμου και βοηθώντας τον τελικά να τοποθετηθεί επικεφαλής αρχικά της Διεύθυνσης Παιδείας και στη συνέχεια των ΚΕΠ. Όπως αναφέρει και το πόρισμα των επιθεωρητών, χωρίς το “μεταπτυχιακό” και τα σχετικά μόρια ο κ. Πολυμερόπουλος θα είχε καταταγεί στην 42η θέση του διαγωνισμού επιλογής και θα είχε μείνει εκτός της διαδικασίας προαγωγής.

 

Διοικητικές κυρώσεις και μετά στον εισαγγελέα

Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, το κλιμάκιο των επιθεωρητών που ερεύνησε την περίπτωση Πολυμερόπουλου απέστειλε τη σχετική έκθεση στον κ. Καμίνη προτείνοντας την ανάκληση των χρηματικών επιδομάτων αλλά και τον επανυπολογισμό τής μοριοδότησης του υπαλλήλου που θα οδηγήσει στην ανάκληση της τοποθέτησής του ως προϊσταμένου Διεύθυνσης. Πέραν των όποιων διοικητικών κυρώσεων, το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμίνης, στα χέρια του οποίου έχει παραδοθεί το πόρισμα από τις 29 Νοεμβρίου, έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση του κ. Πολυμερόπουλου από τη θέση του προϊστάμενου των ΚΕΠ, ενώ σύντομα αναμένεται να ακολουθηθούν και οι απαιτούμενες διοικητικές ενέργειες εις βάρος του τελευταίου. Εντύπωση πάντως εξακολουθεί να προκαλεί πως η παρατυπία που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των επιθεωρητών διέλαθε της προσοχής των αρμόδιων φορέων που επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν προχωρήσει στην περίφημη αξιολόγηση στο Δημόσιο, αφήνοντας στο απυρόβλητο το “μεταπτυχιακό” του κ. Πολυμερόπουλου που τυγχάνει και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

 

Απειλές και εξώδικα από τον “μεταπτυχιακό” και επίθεση λάσπης από την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Γεγονός που προκαλεί εντύπωση είναι η αίσθηση “ασυλίας” που διέκρινε όλα αυτά τα χρόνια τον γαλάζιο αρχισυνδικαλιστή, που, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκδικεί και τη θέση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ, και εκφραζόταν με απειλές, εξώδικα και μηνύσεις προς όσους αμφισβητούσαν τους τίτλους σπουδών του. Το τελευταίο διάστημα, στο στόχαστρο του κ. Πολυμερόπουλου είχαν βρεθεί τα μέλη της παράταξης ΑΣΚ (Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση) στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Ανοιχτής Πόλης” όπως και η “Αυγή”, από την οποία ζητούσε μέσω του δικηγόρου του να ανακληθούν “όλα τα αναληθή και ψευδή σημεία των δημοσιευμάτων” που, παρά τα όσα ο ίδιος υποστήριζε, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αποκάλυψη της αλήθειας. Πέραν, όμως, των εξωδίκων και των απειλών του ιδίου, ο κ. Πολυμερόπουλος είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια ομάδα φανατικών υποστηρικτών του με προεξάρχουσα την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχοντας υιοθετήσει πλήρως την επιχειρηματολογία του μέλους της είχε προχωρήσει στις 2 Νοεμβρίου σε μια άκρως επιθετική προς την “Αυγή” ανακοίνωση, με την οποία όχι μόνο τού προσέφερε κάλυψη αλλά επιπλέον κατηγορούσε τον υπογράφοντα ως “εντεταλμένο δημοσιογραφίσκο” και χαρακτήριζε τις αποκαλύψεις “βρόμικη δουλειά”. Με δεδομένο πλέον το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και τις κυρώσεις που αυτό προτείνει, θα περιμένουμε με ενδιαφέρον την τοποθέτηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μιας και στην προηγούμενη ανακοίνωσή της είχε αυτοχαρακτηρισθεί “ο πιο σκληρός και αδέκαστος κριτής τού οποιουδήποτε, και ιδιαίτερα συνδικαλιστή, που θα αποδεικνυόταν πλαστογράφος”. Εν αναμονή λοιπόν.

Διαβάστε επίσης:

«Άριστοι» με μεταπτυχιακά μαϊμού

Αυτή είναι η αριστεία της Ν.Δ.;

Το εξώδικο και η λάσπη επιστρέφονται

Εξηγήσεις από τον Κ.Μητσοτάκη για το πλαστό πτυχίο στελέχους της ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

ΑΥΓΗ

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...